Kahrola & Karhulahti: TILAANTUMINEN - OSA: RETROSPEKTIIVI

Tiistaina 11.6. klo 0.00

Tilaantuminen

Kahrola & Karhulahti: Tilaantuminen - Osa: Retrospektiivi

Tilaantuminen - Osa: Retrospektiivi on videotanssia, live-kuvataidetta ja live-nykytanssia sisältävän esitys, joka pohtii ja kommentoi n kotiseutuidentiteettiä ja olemisen paikan merkityksiä. Teos on taaksekatsova muunnelma työryhmän vuonna 2014 toteuttamasta live-kuvataidetta ja videotanssia yhdistävästä teoksesta Maalaa Pohjaa.

Esityksessä taiteen tekemisen tapojen sekä eri paikkojen ja aikojen välisestä vuorovaikutuksesta syntyy päällekkäisiä maailmoja, jotka ilmenevät tanssijan liikkeessä videolla ja esitystilassa sekä kuvataiteilijan liikkeessä ja luomassa jäljessä.

Esityksen toteuttavat tamperelainen tanssitaiteilija Hanna Kahrola ja kuopiolainen kuvataiteilija Maijariitta Karhulahti. Taiteilijat ovat tehneet taiteellista yhteistyötä 10 vuoden ajan. Vuosina 2021-23 työryhmä on kiertänyt teoksella “Sivuutetut - liikekuvia ihmiskaupasta” Suomessa ja Ruotsissa. Työryhmä on työstänyt viimeisimpiä teoksiaan Tilaantuminen-konseptin sisällä, jossa taiteellista työtä tehdään ja teokset muotoutuvat tiloista käsin.

Esityksen kesto on noin 40 minuuttia.

Ei ikärajaa, nuorille ja aikuisille.


https://www.maijariittakarhulahti.com

https://www.hannakahrola.com

https://www.instagram.com/maijariittakarhulahti

https://www.instagram.com/hannakahrola