Jaettu Tulevaisuus

Kohtaamo 18.6.2022 klo 12-13

Sisäänkäynti Kohtaamoon tapahtuu pääkirjaston eteisaulasta. 

Jaettu Tulevaisuus on pitkäkestoinen, monitaiteinen yhteistyö, joka kutsuu ihmisiä kuvittelemaan tulevaisuutta. Kuopion SoiJaTansseilla taiteilijat Emma Fält, Roberto Fusco, Anna-Maria Väisänen ja ryhmä 60+ osallistujia esittelevät seuraavan osan projektista.

Imagining Future Bodies

Fält ja Väisänen ovat pitäneet viikoittain työpajoja Kuopiossa 60+ ihmisille. Ryhmässä tutkitaan osallistujien kaupunkitilaa ja elinympäristöjä sekä niihin liittyviä tulevaisuuden tarpeita ja unelmia. Syvä ja radikaali kuuntelu, villi mielikuvitus ja moniaistinen lähestymistapa ovat olleet keskeisiä työssä. Kuopion kaupunginkirjaston Kohtaamon tilassa ryhmä työskentelee materiaaleilla, jotka ovat valittu tärkeäksi osaksi tulevaisuuden, sen mahdollisten ruumiiden ja ympäristöjen kuvittelua.

Esiintyjät kutsuvat yleisön tutkimaan tulevaisuuden kuvittelua 100 vuoden päästä.

Kohtaamo 18.6 klo 12-13

Jaettu tulevaisuus -työpajat ovat osa IKO – kulttuurihyvinvointia ikäihmisille -hanketta, jossa tuetaan ikäihmisten hyvinvointia taiteen avulla. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö ja sitä toteuttavat yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, Teatterikeskus ja sen jäsenyhteisöt, Kulttuuria kaikille -palvelu ja Aili-verkosto. Kuopiossa IKO-hankkeen toteutuksesta vastaa ANTI – Contemporary Art Festival.