Kuopion SoiJaTanssit tarjoaa valoa, energiaa ja upeutta pimeyden keskelle!

Ompeluseurat: METSÄSONAATTI

Metsäsonaatti kutsuu sinut eksymään, katsomaan ja ihmettelemään. Esityksellisten hetkien ulkopuolella voit istuskella tilassa ja vaikka parsia sukkaa, jolle ei ole paria.

VAPAA PÄÄSY! Tilaan voi tulla ja sieltä voi lähteä oman aikataulun mukaisesti, mutta Metsäsonaatin ohjelman osat etenevät tasatunnein, jolloin tilassa tapahtuu esityksellisiä hetkiä!

Tämän esitystaidetta, installaatiota ja musiikkia yhdistelevän teoksen taustalla on Ompeluseurat.

Esityksessä ovat mukana näyttelijät Mika Juusela, Lasse Forsgren, Riina Björkbacka, Johanna Jauhiainen, skenografi Jaana Kurttila ja valokuvataiteilija Ulla-Mari Lindström.

VR:n konepaja (Pohjolankatu 1, Kuopio) muuntuu marraskuun la 6.-su 7.11.2021 viikonlopun ajaksi epätodelliseksi metsämaaksi, jossa on kolme osaa.

La 6.11.2021

16.00 tila avautuu yleisölle

17.00 sonaatin esittely

18.00 sonaatin kehittely

19.00 sonaatin kertaus

21.00 tila sulkeutuu

Su 7.11.2021

15.00 tila avautuu yleisölle

16.00 sonaatin kehittely

17.00 sonaatin kertaus

18.00 tila sulkeutuu

VR:n konepajan komea ja korkea tila on kolmeen osaan jaettu kokoelma epätodellista metsämaisemaa.

Osana esitystaiteen teosta on esillä valokuvataiteilijan Ulla-Mari Lindströmin videoinstallaatio

The End of Earth ly Delights/

Maallisten ilojen loppu, 2019

Metsämaa on kokoelma ihmisluonnosta inspiroitunutta tragikoomista painajaista, viimeisten ihmisten hajanaisia yrityksiä ymmärtää ja ylpeillä vielä vielä viimeisen kerran, metsäkoneen hydraulisen elämänsykkeen ihastelua, synnyttämisen ja tuhoutumisen ekstaasia sekä perusmukavaa makkaranpaistoa turhuuden roviolla.

OLIO


Kantti, Kuopion museon monitoimitila

La 13.11. klo 15.30-16.15

Kesto noin 45min

Teosta voi katsoa hetken tai koko ajan.


Kerrostuva kuvaelma kehoista, jotka näyttäytyvät vuoroin olioina - vuoroin tunnistettavina samaistuttavina ihmisinä. Hitaasti kaaokseenkin läjäytyvä improvisaatioteos kutsuu katsojan tutkailemaan tanssijoiden tunteita, vuorovaikutusta ja kohtaamista. Tilassa liikkuvat oliot kuuntelevat tuntosarvilla toisiaan, ympäröivää tilaa sekä tilaan muodostuvaa äänimaisemaa.


Äänimaisema luodaan hetkessä samanaikaisesti seuraten tanssijoissa sekä tilassa tapahtuvia muutoksia. Äänimaailma muodostuu ihmis- ja muita ääniä toistamalla sekä kerrostamalla.


Tavis Dance Company tanssiryhmä koostuu tavallisista eri-ikäisistä ihmisistä, joilla on uteliaisuutta, avoimuutta sekä halua ilmaista itseään ja kokeilla uutta. Company aloitti toimintansa tammikuussa 2017. TDC on vastannut suureen tarpeeseen aikuisten tanssin harrastamisen ja kokemisen kehittämisessä. TDC toimii Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen järjestämänä.


Äänimaailma ja ohjaus: Eevi Tolvanen

Käyrätorvi: Jarna Virtanen

Tanssijat: Airi, Anne, Eila, Erkki, Jarna, Jos, Kaie, Lea, Merja, Milla, Nelli, Tarja, Tuula, Ville


Yhteistyössä: Kuopion museo


Tavis Dance Companyn improvisaatioteos on osa Kuopion Mini SoiJaTanssit festivaalia.TOUCH ME


Taiteilijat Emma Fält ja Anna-Maria Väisänen tutkivat yhdessä erilaisista kosketuksista syntyvää äänimaailmaa Ars Liberan galleriassa tapahtuvassa residenssissä.


Avoin yleisölle pe 12.11 klo 17-19 ja la 13.11 klo 17-19.

KLUBI