Elon kentällä - taideurheilutapahtuma

Su 19.6. Klo 13-14.30

Itkonniemen urheilukenttä, Dunckerinkatu, 70500 Kuopio

ELON KENTÄLLÄ - taideurheilutapahtuma


Elon kentällä - taideurheilutapahtumassa tehdään hyppy taaksepäin. Tapahtumassa kurotetaan kauas liikuntakulttuurin alkuhämärään ja herätetään ajatus yhteisestä kisailusta, jossa yhteenkokoontumisen ilo ja hauskanpito yhdistyvät omien ruumiillisten ja henkisten rajojen leikilliseen koetteluun, harjoittamiseen ja esittelyyn.


Ensin Tavis Dance Companyn urheat liikkujat laittavat itsensä likoon ennennäkemättömissä suorituksissa. Sitten yleisö pääsee halutessaan osallistumaan epätavanomaiseen viisiotteluun. Millainen laji on viiden metrin viivyttelymatka? Tai painonlasku? Mitä jos suoritus mitataan ja pisteytetään sen mukaan miltä se toimitsijasta tuntui tai mitä sen aikana tuli mieleen? Mitä tarkoittaa henkilökohtainen maailmanenntäys? Eikun kokeilemaan! Näihin lajeihin voivat osallistua kaikenikäiset kisailijat!


Tapahtuman musiikki syntyy elävänä hetkessä Hallintohimmelin (Mikko Siirola - kitara, Mikko Rautiainen - lyömäsoittimet) toimesta. Hallintohimmeli on duo, joka tutkimusmatkoillaan sointiväreihin soittaa ennenkuulumatonta musiikkia.


Kuopion Itkonniemen urheilukentän tapaiset liikunnalle ja urheilulle omistetut alueet syntyivät aikanaan yhteisin ponnistuksin. ”Elon kentällä” seistessä voi edelleen aistia sen yhteisen tahdon ja työmäärän, jonka kentän syntyminen ja olemassaolevaksi saattaminen, samoin kuin sen ylläpito näihin päiviin asti, on vaatinut.


Retro- ja vintagepukeutuminen omaan tapaan vapaasti tulkiten on erinomaisen sallittua.


Klo 13 ”AVAJAISET JA KISATULEN SYTYTS”


Klo 13.10 ”OHJELMANUMERO: KISAILEVIEN HAAMUJEN ILMESTYKSET”


Klo 13.30 ”EPÄTAVANOMAINEN VIISIOTTELU”


Klo 14.15 ”PALKINTOJENJAKO”


Klo 14.30 ”PÄÄTTÄJÄISET JA TULEN SAMMUTUS”Konsepti:

Lasse Forsgren


Toteutus:

Lasse Forsgren

Tavis Dance Company ja ohjaajansa Anna-Maria Väisänen ja Eevi Tolvanen

Hallintohimmeli


Yhteistyössä: F-MUSIIKKI Kuopio